BESCHERM UW GEZONDHEID! PIMSIE BROCKOVICH: ALLEEN TEGEN PFAS & ANDER ONGEDIERTE

Beste klanten,

We hopen dat jullie deze herfst in goede gezondheid blijven 😃! PIMSIE zet zich in voor de productie van gezonde dranken, dus we maken ons ernstig zorgen over de recente ontdekking van PFAS in ons water.

Het Schandaal van PFAS in het Belgische Kraanwater

België is opgeschrikt door de onthulling van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) in kraanwater. Deze aanhoudende en schadelijke chemicaliën kunnen water, grond en zelfs de lucht vervuilen, met ontwikkelingsproblemen, hormonale stoornissen en een verhoogd risico op kanker. PFAS is slechts het topje van de ijsberg 🥺 in een veelheid van verstorende stoffen.

We begrijpen de bezorgdheid; we streven ernaar jullie te informeren en te helpen om blootstelling aan PFAS en andere verontreinigingen te minimaliseren.

Gevaren van Pesticiden en Verontreinigingen in Plastic Flessen

Naast PFAS kunnen plastic flessen pesticiden en andere verontreinigingen bevatten. Bij blootstelling aan warmte, licht of tijd kunnen deze stoffen migreren naar dranken en mogelijke gezondheidsrisico's veroorzaken.

Hoe Blootstelling aan PFAS en Verontreinigingen te Vermijden

  • Kies voor glazen flessen 👌: Glas is een veilig alternatief voor kunststoffen, omdat het niet reageert met de inhoud en geen ongewenste stoffen vrijgeeft.
  • Filter je water 💧: Investeer in een kwalitatieve waterfilter om de aanwezigheid van verontreinigingen te verminderen, specifiek gericht op PFAS. PIMSIE heeft recent geïnvesteerd in een sterk aanbevolen Berkey-filter.
  • Vermijd het gebruik van plastic containers voor voedselopslag, vooral bij verwarming. Kies liever voor glas of roestvrijstalen containers.
  • Kies voor biologische producten 🌱: Biologische groenten en fruit bevatten minder pesticideresiduen. PIMSIE perst alleen geselecteerde biologische groenten en fruit voor jullie gezondheid.
  • Voordat je zelfs biologische groenten en fruit consumeert, week ze in water met een beetje appelciderazijn. Gebruik 10 cl azijn voor 90 cl helder water. Laat de groenten en fruit 15 tot 20 minuten weken.
  • Verhoog je consumptie van groenten en fruit 🍏🥕🥦 om je gezondheid en immuunsysteem te versterken. Naast bescherming tegen