DE MARKT VAN KOUDGEPERSTE SAPPEN IN BELGIË. JUICERASSIC PARK, DE VERLOREN WERELD?

Toen ik aan mijn businessplan begon, had PIMSIE 11 Belgische "concurrenten".
In minder dan twee jaar tijd is de markt letterlijk ingestort.
Sommige merken zijn gesloten, geconverteerd of aanzienlijk gegroeid.
Wat is er gebeurd? Waar ligt de markt voor koudgeperst sap in België?

 

WAAR ZIJN DE JUICERIES/SAPBARS VERDWENEN? WAT IS ER GEBEURD? 

Als je van kuren en koudgeperste sappen houdt, heb je misschien gemerkt dat de industrie een serieuze klap heeft gekregen!
Het lijkt er inderdaad op dat de COVID veel schade heeft aangericht en zijn deel van de veranderingen heeft gebracht...
🌱 Het fantastische Good Move team heeft zich toegelegd op heerlijke microgreens. We hebben ze geproefd, ze zijn het proberen waard. Voel je vrij om ze te volgen: www.instagram.com/goodmovefood.
🍋 Misuko biedt niet langer hun sappen en kuren aan op hun website en lijkt zich te concentreren op hun Lalimo.
🍒 Netwerken, en de website van Pepins zijn gesloten.
🍏 Yolojuice is sinds april ook niet meer actief op hun netwerken.

Daarvoor sloot Full of Good eind 2019 zijn website en sloot Upper organic vijf jaar geleden zijn winkel.

Deze transformatie is enorm! Aangezien de markt voor koudgeperst sap in België erg klein is, en nog erg onderontwikkeld, moet ik toegeven dat dit ons een beetje bang maakte.

 

DUS WIE BLIJFT ER OVER?

Als we ons concentreren op de puur Brusselse markt, is er geen fysieke winkel meer.

Jus Jus is gevestigd in Antwerpen, Juicy en Jusré in de regio Gent, Livup in Waals-Brabant, Paulette in de regio Luik.

En... We zijn blij te kunnen aankondigen dat PIMSIE nu het meest centraal ligt, omdat ons LAB’ zich op 2 minuten van Brussel bevindt, waar we al aan een groot aantal klanten leveren, en dat we van plan zijn om onze afhaalpunten in 2023 te vermenigvuldigen. Wist u trouwens dat PIMSIE als enige non-HPP* sappen in glas aanbiedt?

 

IS DE MARKT VOOR KOUDGEPERST SAP DOOD?

Nee, natuurlijk niet, anders had ik er niet op gewed!
Elk evenement, hoe ernstig ook, brengt zijn deel van nieuwigheden met zich mee. Als de sector veranderd is, is dat omdat het moest.
En de overige spelers ontwikkelen zich heel goed. Een evolutie die meegroeit met de toenemende aantrekkingskracht van de Belgen voor hun gezonde, onbewerkte, verse, en biologische voeding.

 

HET GOEDE NIEUWS!

PIMSIE is geopend na anderhalf jaar pandemie, en is geboren midden in de veranderingen in zijn sector! Al deze menselijke, ecologische, en sociale omwentelingen hebben ons in staat gesteld solide waarden vast te stellen voor een koudgeperst sapbedrijf dat prioriteit geeft aan :

💖 Uw toekomst: rauwe, biologische, ultraverse, onbewerkte sappen (niet gepasteuriseerde, maar ook niet-HPP*!), gebotteld in glas. Voor een drastische verbetering van uw gezondheid!
🌏 De toekomst van onze planeet: Wij verbinden ons ertoe zo weinig mogelijk te vervuilen. PIMSIE heeft gekozen voor herbruikbare verpakkingen, just-in-time werken, en gerecycled plantaardig afval. Onze sappen en Mylks worden verkocht in glazen statiegeldflessen, die in België nog niet bestonden.
💁 Onze toekomst voor iedereen, ethiek: onze groenten en fruit zijn afkomstig van pesticide-vrij, duurzame en 80% lokale landbouw. Citrusvruchten en amandelen, die in België niet groeien, zijn Europees. Onze ambitie: circuits zoveel mogelijk verkleinen en rechtstreeks bij de boeren kopen.

PIMSIE blijft een ambachtelijk bedrijf, dicht bij zijn klanten, om zijn waarden in ere te houden en is niet van plan de massadistributie te veroveren.
... Want dat is wat we willen voor de toekomstige samenleving!!

Aarzel niet om ons te ontdekken. Geniet van 10% korting op je eerste bestelling met code "HELLOYOU".

Tot ziens,
Perrine

* HPP (High Pressure Processing): Hoge druk behandeling om de houdbaarheid van levensmiddelen te verlengen van 20 tot 45 dagen.